Traženje vesti

Imprimare pagina

Vesti

Međunarodna naučna konferencija o keramici u Budimpešti

06-07-2017

U Budimpešti je održana naučna konferencija Evropskog Udruženja Keramike, koja se organizuje svake druge godine. Naučni skup koji je održan u vremenu 09.-13. Jula, u organizaciji Turskog Udruženja Keramike i Mađarskog Naučnog Udruženja Industrije Silikata; odvijao se u znaku multi disciplinarne atmosfere. Prožimajući oblast keramike, pored nauke o materijalima, hemije i fizike, organzatori su oglasili još 12 tema; koje obuhvataju umetnost, dizajn, arheologiju, stomatologiju i druge naučne oblasti.
Nekoliko među njima, bez težnje za celovitošću:


- T1. Novi razvoji u preradi i sintezi, sa naročitom pažnjom na
   proizvodnju dodataka
- T2. Visokotemperaturni procesi i razvijeno sinterovanje
- T3. Razvijene strukturne keramike
- T6. Keramike i stakla u zdravstvu
- T7. Izazovi i mogućnosti na polju tehničke keramike
- T9. Keramike na bazi bora
- T11. Vatrostalni materijali
Sažetak oglašenih predavanja uskoro će biti dostupan, a svaki interesent je dotle mogao na sajtu www.ecers2017.akcongress.com da se informiše o sadržaju sekcije, predavačima i vremenu predavanja.
Pored ovoga, kao dopunska usluga konferencije, pojavila se aplikacija ECerS2017; koja se može besplatno preuzeti iz Google Play shop-a. Aplikacija je pomagala u orijentaciji u prostoru i vremenu na konferenciji; a sadržavala 2D i 3D mape, kao i kalendarski pogled na predavanja, koji se mogao filtrirati prema sekciji ili predavaču. Pored toga, pružala mogućnost za neposrednu komunikaciju među registrovanim korisnicima.
Mađarsko Udruženje Keramike je na manifestaciji postavilo informacioni štand. Cilj je bio, da se za više stotina naučnih saradnika i stručnih interesenata koji su se pojavili na manifestaciji; prikaže domaću industriju tehničke- i vatrostalne keramike, i preko toga je još više uključi u međunarodni krvotok.

Detalji o konferenciji ovde >> 


Vrednovanje materijala koji dolaze u kontakt sa namirnicama

VIII Kongres Savremene Industrije Glinenih Proizvoda Srbije

Technargilla 2018

Sajam Ceramitec 2018

Fenomenalan festival sa grnčarima

Pažnja, stupila je na snagu CLP uredba

Zbirka keramike može se posećivati i "on-line"

Glavna nagrada od 1 miliona forinti na V Međunarodnom Trienalu Silikatne Umetnosti

Još manje respirabilnog SiO2
Partneri